Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz ve bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin, 30 Nisan'dan 15 Haziran'a uzatıldığını söyledi.





Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 1 Mayıs'ın hafta sonu ile birleştirilerek 31 ilde 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, 1 Mayıs'ta marketlerin 09:00-14:00 saatleri arasında açık olacağını belirtirken, daha önce 30 Nisan olarak belirlenen Adli işlemlerdeki erteleme süresinin de 15 Haziran olarak güncellendiğini söyledi.





Yeni hasta ve ölüm sayısının günden güne azaldığını hatırlatan Erdoğan; 55 farklı ülkeye, salgınla mücadele amaçlı malzeme desteği verildiğini, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesiyle dünyada örnek bir çalışmaya imza atıldığını belirtti.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonlarında sokağa çıkma yasağının Ramazan ayı boyunca uygulanacağını vurgularken; "Küresel felaket halini alan salgının üstesinden gelerek, Ramazan'ın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz" şeklinde konuştu.