Geleneksel olarak bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Subatan Köyü Etkinliği gerçekleştirildi. 2 gün süren etkinlikte, Subatan köyü sakinleri hem bayramlaşma hem de gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.


Her yıl Kurban Bayramının ikinci günü, köy meydanında toplanan muhacirler doyasıya eğlenmenin ve köylerine yapılan maddi ve manevi katkıda bulunanları da yakından tanıma fırsatını buldular. Sosyal Paylaşım sitesi aracılığı ile birbirleriyle haberleşen köy halkı, etkinlik komitesi kurarak yapılan ve yapılacak hizmetlerden haberdar oluyor.


Subatan Etkinlik Komitesi Başkanı Av. Fikret Çavdar yaptığı açıklamasında, ”bu yılki etkinliğimize katılan, katılamayan maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz etkinliğimize yine herkesi aynı yerde aynı tarihte bekliyoruz.


Ayrıca şenliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Nurettin Akbuğa ve Mahalle Muhtarımız İrfan Tavukçu' ya mahalle sakinlerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız" dedi.


Köy meydanında gerçekleştirilen etkinlik programında; yetişkin çocuklar yumurta taşıma yarışması, minik çocuklar arası çuval yarışı, yetişkin çocuklar çuval yarışı, minikler arası sandalye kapma oyunu, ve yönlendirme oyunu gerçekleştirildi. ilk üçe giren çocuklara ve yarışmalara katılan tüm çocuklara sponsor firmalar tarafından temin edilen çeşitli hediyeler verildi.


Havanın yağışlı olması nedeniyle bir süre programa ara verildi. Köyün eski muhtarlarından Şerif Açıl tarafından etkinliğe katılan herkese yemek ikram edildi.


Akşam hava muhalefeti nedeniyle köy kahvesinde gençler müzisyen Çağlayan Yamaç'ın canlı müziği eşliğinde doyasıya eğlendi. 2. günkü eğlencede ise eski şöhretler ile genç yetenekler arasında futbol karşılaşması düzenlendi. Sinevizyon gösterimi eşliğinde köyde yapılan hizmetler sergilendi.


Etkinliğe katılan ve kısa bir konuşma yapan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa "Subatan Mahallemiz bizim en gözde mahallelerimizden bir yer. Belediye olarak her zaman mahallemizin güzelleşmesi için çalışan Subatan Köyü etkinlik komitesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Daima sizlerin yanındayız. Birlikte el ele vererek daha güzel çalışmalara imza atacağız. Herkese iyi eğlenceler dilerim” dedi.