Akşehir’de 100 bin metrekarelik alan üzerinde inşaatı tamamlanan bölge cezaevi hizmete girdi. Eski Cezaevi işlevini tamamladı.



Akşehir’de şehir içinde kalan 60 yıllık Akşehir Kapalı ve Yarıaçık Cezaevi boşaltıldı. Tutuklu ve hükümlüler, kent dışında yeni yapılan T Tipi Açık Cezaevi ve T Tipi Kapalı Cezevi'ne nakledildi.


Sanayi Caddesi üzerinde, 1954 yılında yapılan ve 1956 yılında hizmete giren Akşehir Kapalı Cezaevi, kapılarını kapattı. İçinde bulunan 370’e yakın kadın ve erkek tutuklu ve hükümlü, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında Alanyurt köyü yakınlarına yeni yapılan Akşehir Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içindeki T Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Yeni Cezaevine de 200’e yakın mahkum da başka cezaevlerinden getirildi.


 Cezaevi'nin Cuma günü itibariyle içinin boşaltıldığı ve bugünden itibaren yeni yerinde hizmete başlayacağı öğrenildi.


Eski Cezaevi'nin yerine ise ne yapılacağı netlik kazanmazken buranın Adalet Sarayı ya da kadınlara ait cezaevi olacağı üzerinde duruluyor. Alanyurt köyü yakınlarındaki  yani cezaevi , 100 bin metrekarelik alanda 22 bin 141 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edilmişti.


Eski cezaevinin taşınmasıyla birlikte bir dönem daha kapandı. Türkiye’nin ağır cezaevleri arasında gösterilen Akşehir Cezaevi, 2013 yılı itibariyle işlevini yitirdi. Bir zamanlar dar ağaçlarının bile kurulduğu eski cezaevinin akibeti merakla bekleniyor.