Türk Kızılay’ın kültür sanat faaliyetleri kapsamında yayımlanan Kızılay Postası’nın Mayıs-Haziran sayısında, Akşehir Şubesi’nin başarılı çalışmalarına tam sayfa ayrıldı.





İki ayda bir yayımlanan ve ücretsiz olarak dağıtılan dergide; Türk Kızılay tarafından düzenlenen kampanyalar ve yürütülmekte olan projelerin yanı sıra şubelerin performansları da değerlendirilerek, dikkat çeken şubelerin başarı hikayelerine ve kurumun yalnız bırakmadığı ihtiyaç sahiplerinin duygu ve düşüncelerine de yer veriliyor.





Derginin Mayıs-Haziran sayısında “Türk Kızılay’ın Gizli Kahramanları” başlığıyla yer bulan Akşehir Şubesi’nin çalışmalarından övgüyle söz edilirken, şubeye bağlı aşevinde her gün bin 500 ihtiyaç sahibi için yemek pişirilip ev ev dağıtıldığı vurgulanıyor. Görüşlerine başvurulan Türk Kızılay Akşehir Şube Başkanı Yalın Sümer; Akşehir’de Kızılay Hareketi’nin 1916 yılında, Çanakkale Savaşı’na lojistik destek sağlamak üzere kurulduğunu hatırlatıyor. 55 yıldır yetim, yoksul ve ihtiyaç sahipleri için Hilal’in tenceresini kaynattığını belirten Sümer, en çok da öğle yemeklerinde öğrencilerle buluşmayı amaç edindiklerini belirtiyor.





16 yıldır Türk Kızılay’da çalışan bir başka Akşehirli, Bekir Candan’ın hikayesi ise “Kızılaycı” olmanın yaşattığı duyguların samimi bir ifadesi. Çocukluğunda Akşehir’de yaşanan bir deprem sonrasında ailesi ile Kızılay’ın kurduğu 57 numaralı çadıra yerleştirilen ve o kışı çadırda geçiren Candan, askerden dönünce Kızılay’da çalışmaya başlamış. Kızılay’a çocuk yaşta kazandırdığı gönüllülerin şimdi meslek sahibi yetişkinler olduklarını, bir dönem Kızılay’ın yemeğini yiyenlerin de ileride bağışçı olarak katkı sağladıklarını belirten Bekir Candan, gittiği her evin tüm ihtiyaçlarını öğrenip esnaflar ve çevresinin yardımıyla bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyor.





“Gideceğimiz son kişi, belki de en çok ihtiyaç sahibi olandır. İşte bu yüzden, duramayız” sözleriyle yaptığı işe verdiği önemi ifade eden Candan; “İhtiyaç sahiplerinin ekmekten çok sevgiye, ilgiye ihtiyacı var. Gittiğimizde bizi tutar, saatlerce konuşmaya çalışırlar. İnsanları kimsesiz bırakmayın. Biz onlara yardım ettiğimizde değil, onların hayatlarını değiştirdiğimizde “Kızılaycı” oluyoruz” diyor.