15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İlçe Protokolü’nün katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.


15 Temmuz şehitleri ve gazileri için çelenk sunma töreninin ardından Doğanhisar İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenlediği programa katılan Kaymakam Abdulkerem Abbasoğlu ve Belediye Başkanı Abdullah Koç, birer konuşma yaptılar. Kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen programda 15 Temmuz videoları izlendi.

Şehit Ailelerine ve Şehitliğe Ziyaret:

Şubat ayında şehit olan Esat Ertaş’ın annesi Durmuşe Baştürk ile Mart ayında şehit olan Şükrü Çakar’ın annesi Emine Çakar ve babası Abdullah Çakar evlerinde ziyaret edildikten sonra; Karaağa Şehitliği’nde de tüm şehitler için dualar edildi. Cuma namazı öncesinde de şehit ve gaziler için Mevlut okundu.

Kaymakam Abbasoğlu’nun Mesajı:

‘’15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde milletimizi ve devletimizi dimdik ayakta görmenin onuru ve mutluluğu içinde, milletimizin bu zaferini en kalbî duygularımla kutlarken, yurt içinde ve dışında yapılanmaya çalışan tüm terör örgültelerini lanetliyorum. Daha önce dünyanın hiç bir yerinde ve hiç bir zaman diliminde örneğine rastlamadığımız 15 Temmuz 2016 gecesi vatanımızın ve aziz milletimizin istiklâline ve istikbaline yönelik FETÖ terör örgütü tarafından hain bir darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Bu ihanete karşı aziz milletimiz tüm yurt genelinde göğsünü siper ederek, canını hiçe saymış , kimi vatan evlâtlarımız bu uğurda şehadete yürürken kimi vatan evlâtlarımız da gazilik mertebesine ulaşmışlardır. Bu alçak ve hain girişime karşı milletimiz vakur bir duruş içinde feraseti ve cesareti ile vatanın bölünmez bütünlüğünü teminat altına almıştır. Bütün bu olaylar bize bir kere daha göstermiştir ki, Milli Mücadele dönemi öncesi devletimizi bölüp parçalamak ve bu aziz milleti ortadan kaldırmak isteyen işgalci, emperyalist güçler her zaman ve her fırsatta yerli işbirlikçiler edinerek hain emellerine ulaşmak için her yolu denemekten vazgeçmeyeceklerdir. Türk milleti olarak her daim devletimiz ve milletimiz adına her zamankinden daha çok çalışmalıyız. Daha dikkatli, daha bilinçli ve daha donanımlı olmalıyız.

Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, silah arkadaşlarını,tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi,15 Temmuzda ve vatan savunmasında dünden bugüne şehadet şerbeti içen tüm vatan evlatlarımızı ve gazilerimizi, Doğanhisarlı şehit ve gazilerimizi birkez daha şükran ve minnetle anıyor, kendilerine ve onurlu ailelerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.’’

Başkan Koç’un Mesajı:

‘’ Ülkemizi bölmek, parçalamak ve ülkemizde kardeş kanı akıtmak isteyenlere milletimiz 15 Temmuz´da gerekli dersi vermiştir. Ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar;  15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, bundan sonra da karşısında yüce milletimizi bulacaktır. Bu darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, demokrasi şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın."