İçişleri Bakanlığı’nın, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına alınacak 100 Kaymakam Adayı için düzenlenecek olan sınava dair ilanı, 30881 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.





İlana göre sınava, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olan (01.01.1984 ve daha sonraki tarihlerde doğan) adaylar başvurabilecek. Adayların, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmuş olmaları gerekiyor. Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az 4 yıllık lisans eğitimi yapan ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ya da iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da sınava başvurabilecekler.





Sınav, 9 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da yapılacak. Adayların başvurularını, 19-25 Eylül 2019 tarihleri arasında herhangi bir ÖSYM başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapabilecekler.