13 Ülke Katılıyor, Hindistan Onur Konuğu

Türkiye dışında İtalya, Azerbaycan, Hindistan, Almanya, Polonya, Romanya ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nden akademisyen, şair, yazar ve çevirmenlerin katılacağı etkinlik, Nazım Hikmet'in evrensel etkisini gözler önüne serecek. Onur konuğu ülke olarak belirlenen Hindistan'da, Nazım Hikmet'i 7 ayrı Hint lehçesine çeviren şair ve çevirmen Prassat'a, 24 Ekim'de törenle "KIBATEK 2025 Uluslararası Çeviri Ödülü" takdim edilecek.

Sağlam'dan Hem Şiir Hem Bilimsel Sunum

Akşehirli hemşehrimiz Feyyaz Sağlam, etkinlik boyunca iki önemli görev üstlenecek:

1. Nazım Hikmet Uluslararası Şiir Şöleni'nde şairle ilgili yazdığı rubailerden örnekler sunacak.

2. 25 Ekim günü gerçekleştirilecek bilimsel oturumda ise, önemli bir konuya odaklanarak "Türk Dünyası'nda Nazım Hikmet" başlıklı bildirisini sunacak.

Sağlam'ın, Nazım Hikmet'in doğduğu Selanik'ten, vefat ettiği Moskova'ya kadar izlerini sürdüğü "Nazım'ın İzlerinde Rubailer" adlı kitabı da, uluslararası edebiyat çevrelerinin ilgisini çekiyor.

Azerbaycan televizyonunun da özel bir ekiple takip edeceği bu uluslararası etkinlik, Akşehir'in adını kültürel ve akademik alanda bir kez daha duyuracak.

671B074A 88E0 46Eb Ac96 4Ce1490Eeedc