Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen iki Müfettişin soruşturması devam ederken hakkındaki suçlama nedeniyle okul müdürü A.D.'nin görevinden istifa ettiği öğrenildi.
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#222222;mso-fareast-language:
TR"> CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Konya’nın Ereğli ilçesinde gerçekleşen olayda, bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği ve öğrencinin evlenme vaadine dayanarak yaşananları çevresindekilere anlatmasıyla açığa çıkan konuyu Meclis gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlanması istemiyle önerge veren Bozkurt, olayın Konya kamuoyuna da yansıdığını ve duyulduğu andan itibaren CHP’nin harekete geçerek konunun takipçisini olduğunu belirtti. "Times New Roman";color:#222222;mso-fareast-language:TR">
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#222222;mso-fareast-language:
TR"> CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada İlçe Milli Eğitim Müdürünün verdiği bilgiye göre olayın ilçe sınırlarında kalmayarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince 2 müfettiş görevlendirmek suretiyle araştırıldığı ve idari soruşturma neticesinde müdürün istifası istenerek işleme konulduğu bilgisinin aktarıldığını ifade eden Bozkurt, olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış olsa da, adli soruşturma noktasında henüz adım atılmadığına dikkat çekti. Bakanlığın konudan haberdar olup olmadığını soran CHP’li Bozkurt, konunun takibi açısından ne tür girişimlerde bulunulduğunu ya da bulunulacağını sordu. mso-fareast-language:TR">
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";color:#222222;mso-fareast-language:
TR"> Önergesinde, "Konuyla ilgili olarak adli soruşturma başlatılması için gerekli talimatlar verilmiş midir; verilmesi planlanmakta mıdır? Bahsi geçen okul müdürünün daha önce de benzer vakalarda adı anılmış mıdır; hakkında yapılmış şikayet var mıdır? Bahsi geçen olayın ardından öğrenciye psikolojik destek sağlanmış mıdır; sağlanılması düşünülmekte midir?” sorularına yer veren Bozkurt, Ereğli’de bir meslek lisesinde de geçtiğimiz 1 yıl içinde benzer bir olayın yaşandığı, öğrencisiyle ilişkiye giren okul müdürünün sadece müdürlükten alındığı ve öğretmen olarak Karapınar ilçesine atandığını dile getirerek, Bakanlığın bu olaydan haberi olup olmadığını, araştırılıp araştırılmayacağını ve bahsi geçen kişinin halen öğretmen olarak görevini sürdürmesinin gerekçesini sordu. CHP Konya Milletvekili Bozkurt, son dönemde okullarda cinsel istismar vakalarının sıklıkla gündeme gelmeye başladığını ve kamuoyunun Kayseri'de öğretmeni tarafından tacize uğrayan lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse Kınalı’nın intiharıyla olaydan haberdar olduğunu hatırlatarak, “ Eğitim camiasında cinsel taciz vakalarındaki artışın tedirgin edici boyutlara ulaştığı göz önünde bulundurulduğunda ard arda yaşanan bun olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
CHP Ereğli İlçe Başkanlığı FACEBOOK sayfasından 6 Mart 2016 tarih saat 11.11'de konuya ilişkin bir haberi paylaştı.
(Ereğli Güncel Haber)