Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı ve imkan farklılıklarını azaltmak, Covid-19 salgını sürecinde gerçekleştirilen seyreltilmiş, uzaktan eğitim faaliyetlerinin sona erdiği yaz tatili döneminde çocuklarımızın fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla “Telafide Ben de Varım” Programı hazırlıklarına başlandı.

Program kapsamında ilçe genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri, etkinlikler ve düzenlenecek eğitim faaliyetleri için tüm okul ve kurum müdürleri ile Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Tunçez’in katıldığı toplantı, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, programı kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılırken müdürlerin de görüşleri alındı.

Program çerçevesinde; 21 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihleri arasında başvurular alınacak ve telafi eğitim programı 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanacak. Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecekler. Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen, velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak. Okullar, Halk Eğitimi Merkezi ve diğer ilçe paydaşlarıyla çeşitli aktivite ve programlar düzenleyecek.