2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılının 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemiyle başlamasıyla birlikte, öğrencilerin EBA’da uzaktan eğitime güvenle ulaşmasının sağlanması için Yunak'ta oluşturulan EBA Destek Noktası sayısı da yapılan çalışmalarla 11’e ulaştı.

Öğrencilerin okullarda sağlıklı şekilde uzaktan eğitim almalarını ve EBA eğitimlerine ulaşmalarını sağlayan EBA destek noktalarında, her kullanımın ardından düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapılırken, Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan bir ekip ise düzenli olarak EBA destek noktalarını takip ediyor ve öğrencilerin bu noktalardan güvenle yararlanması için gerekli tedbirleri alıyor.

Yunak'ta okulların içinde oluşturulan 11 EBA Destek Noktası tüm gün boyunca öğrencilerin kullanımına açık bulunduruluyor. Öğrenciler ve veliler, yararlanmak istedikleri EBA Destek Noktasını; Milli Eğitim Bakanlığı’nın, http://ebadesteknoktasi.meb.gov.tr/ adresi üzerinden dijital haritayı kullanarak görebiliyorlar.

Kurulan EBA destek noktalarını yerinde takip eden Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan; öğrencilerin eğitime güvenle erişimini sağlayan, EBA Destek Noktalarının kurulmasında emeği geçen eğitim ailesine, okul yöneticisi ve öğretmenlere katkılarından ve gayretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Daha önce faaliyete geçen 2 noktaya 9 ilave yapılmasıyla sayısı toplamda 11'e ulaşan EBA Destek Noktalarının bulunduğu okullar şöyle:

Yunak Anadolu Lisesi, Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu, Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu, Saray Ortaokulu, Sülüklü Mimar Sinan Ortaokulu, Koçyazı Şehit Yıldırım Arat Ortaokulu, İnönü Ortaokulu, Kuzören Ortaokulu ve Hursunlu Ortaokulu.