Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan ve içeriğinde, özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin öz bakım, günlük yaşam, dil ve iletişim becerilerinin desteklenmesi gibi birçok konunun yer alacağı kurslar, ailelerin uygunluk durumuna göre akşamları ya da hafta sonlarında da düzenlenebilecek. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda kursların sayıları ve çeşitliliği artırılabilecek.

Mamak Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kurs programındaki bir derse konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin hayat boyu öğrenmeye erişiminin artırılması için 5 engel grubuna ait 715 kurs programı bulunuyor. Ancak bu çocuklarımızın velilerine de destek olmalıyız ve oluyoruz. Engeli bulunan bir çocuğun annesi, babası, kardeşi hatta büyük annesi ya da dedesi olmak da özel bir durumdur. Bakanlık olarak ilk kez, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin ailelerine yönelik 12 kurs programı hazırladık. Kurslarla velilerimize duygusal destek vermek ve bilgilerini artırmak, işlerini kolaylaştırmak istiyoruz.”

Bakan Selçuk; özel eğitime gereksinim duyan çocukların aileleri için düzenlenen kursların, bundan böyle kesintisiz devam edeceğini söyledi.