Burs başvurularında, anne ve/veya babası hayatta olmayan ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere öncelik tanınacak. Verilen eğitim yardımından; özel okulda, açık öğretim ortaokulu, lisesi ya da mesleki lisesinde okuyan öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı alan kardeşi olanlar, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alanlar ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden muhtaç aylığı alan öğrenciler yararlanamayacaklar.

Aynı şekilde, KYK Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs başvurusu iptal edilirken, öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin burs başvuruları ise değerlendirmeye alınacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyuruda; “Geçtiğimiz eğitim dönemlerinde sosyal medyada ve internette Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesaplar yayınlandığı görülmüştür” uyarısında bulunularak, burslarla ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği vurgulandı.