Konuya ilişkin açıklamada; 2022-2023 Güz Dönemi itibariyle 1. Sınıfa yeni kayıt yaptıracak Makine Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin, kabul edilen yeni müfredata göre eğitim almaya başlayarak bu uygulamadan faydalanacakları bilgisine yer verildi.

Bu program ile 7 dönemin sonunda başvuru şartlarını sağlayan son sınıf öğrencileri, son dönemlerini (yaklaşık 4 aylık kesintisiz olarak) sanayide, sahada geçirerek mühendisliğe adım atmış olacaklar. İntörn Mühendisler, bir mühendis gibi sanayide çalışmalar yaparak belirtilen sürenin tamamını yerleştirildikleri firmada geçirecek, firmanın çalışma şartlarına uyma becerisi ve tecrübesi kazanacaklar. Öğrenciler; bölümlerinde almış oldukları teorik ve pratik eğitimlerinin üzerine sanayideki uygulamaları da eklemiş mühendisler olarak sanayiye çıkmaya hazır olacaklar.

Uygulamalı mühendislik eğitiminin, paydaşların ihtiyaçlarına cevap verecek özelliklere sahip ve sektörde daha kolay iş bulabilecek mezunlar vermelerini sağlayacağını belirten Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Neşeli; S.Ü. Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite senatosu ve emeği geçen fakülte hocalarına teşekkür etti.