Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığının resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamasında; mesleki ve teknik eğitimde eğitim programlarının sektörün reel ihtiyaçlarına göre güncellenmesinin ardından meslek dersi kitaplarının da ilk kez ücretsiz kitap kapsamına alındığı bilgisine yer verdi.

47 alan ve 105 dalda eğitim veren 3 bin 156 meslek lisesinin bulunduğunu aktaran Bakan Özer; “Ders kitapları; alanlarında uzman olan öğretmenler tarafından, değerler eğitimi de göz önüne alınarak, içerikler öğrencilerin daha fazla ve daha nitelikli uygulama yapmasını sağlayacak şekilde, 2020 yılı Nisan ayında hazırlanmaya başlandı. 11 ve 12. sınıf alan dersleri ile seçmeli dersler ve sertifika ders kitaplarının hazırlanmasına devam ediliyor” dedi.

Uygulamaların anlaşılmasını kolaylaştırmak için animasyon ve videoların karekod uygulaması ile ilişkilendirildiği 9. sınıf meslek dersi kitaplarına dijital olarak http://meslek.eba.gov.tr ve http://eba.gov.tr adreslerinden ulaşılırken, 10. Sınıflar için hazırlanan 228 ders kitabı da  http://meslek.eba.gov.tr adresinden temin edilebilecek.