Okul Müdürü Hacı Kamil Tunçez, Akşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Gülcü ve Murat Erdem tarafından karşılanan Başkan Akkaya’ya öğrenciler de çiçek takdim etti. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Akkaya ilk olarak okuldaki son sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek, onlara girecekleri üniversite sınavında başarılar diledi.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan, istek ve taleplerini dinleyen Başkan Akkaya, çalan zille birlikte teneffüse çıkan öğrencilerle bahçede de bir süre sohbet etti. Teneffüse çıkan öğrencilere, Akşehir Belediyesi ikram çeşmesinden çikolatalı süt ikramında bulunuldu. Teneffüsün ardından öğretmenler odasında okul öğretmenleri ile bir araya gelen Akkaya, öğretmenlerin istek ve taleplerini dinlerken, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

İlkini gerçekleştirdikleri etkinliği diğer okullarda sürdüreceklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Akkaya; “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, Akşehir’imizin yönetiminde söz sahibi olmaları amacıyla teneffüs buluşmaları programlarımızı başlattık. Gençlerimizin görüşleri bizim için önemli. Akşehir’imizi onlarla birlikte yönetebilmek ve onların görüşlerini almak üzere bu programlarımızı devam ettireceğiz. Onlar için yapabileceklerimiz konusunda da fikirlerini almak istiyoruz” dedi.

Yakın zamanda faaliyetlerini başlatacak olan Genç AKSES Merkezi’nde gençlere yönelik dijital fotoğrafçılık, e-spor oyunları, insansız hava araçları eğitimi ve yapımı, gastronomi gibi bir çok konuda kurslar açılacağını söyleyen Akkaya; “Gençlerimizin her açıdan tam donanımlı bir şekilde ülkesine, milletine yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük temennimizdir. Bu konuda elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.