Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Vakfı (TEKNOFEST), Türk Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve ACROME iş birliğinde düzenlenen ve 4 gün süren yarışmalara, Türkiye’nin yanı sıra 8 ülkeden 5 bin 425 öğrenci ve öğretmen, 2 bin 453 robot projesi ile katıldı. Yarışmanın son gününde, GAP Arena Spor Salonu’nda öğrencilerin hazırladığı projeler finalde yarıştı.

Akşehir’i 14 robot ve 27 öğrenciyle temsil eden 4 okulumuzdan; Şehit Özden Çınar MTAL 452 robotun katıldığı İleriye Seviye Çizgi İzleyen kategorisinde 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Aynı kategoride Akşehir Şehit İsmail Cem Yakınlar MTAL 6. Oldu.

Nasreddin Hoca MTAL’nin; 94 robotun katıldığı Temalı Robot kategorisinde 8. ve 261 robotun katıldığı Endüstriyel Robotik Kol kategorisinde 13. olduğu yarışmada, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi ise 211 robotun katıldığı Tasarla Çalıştır kategorisinde final turuna kadar yükselmeyi başardı.

Akşehir Bilim ve Sanat Merkezi de yarışmayı, Tozkoparan kategorisinde 336 robot arasında 16. olarak tamamladı.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yayımladığı mesajla; ilçemizi başarıyla temsil eden tüm okul, öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.