Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre; mezunların istihdamına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında ise özel eğitim meslek okullarında en fazla öğrenci olan İstanbul’da atılan ilk adımın ardından çalışmalar diğer illerde de yaygınlaştırılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; düzenleme ile özel eğitim meslek okullarının yükseköğretime erişiminin önünün açıldığını kaydetti.

Bakan Selçuk; “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren özel eğitim meslek okullarında hafif düzeyde yetersizlikleri olan öğrencilerimize 18 mesleki eğitim alanında eğitim veriliyor. Ülkemizde bu okullardan 184 adet bulunuyor ve yaklaşık 13 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Bu okul mezunlarımızla ilgili istihdam ve yükseköğretim olmak üzere iki alanda sorun vardı. Her iki sorun alanında iyileştirme yapmak için adımlar attık. Özel eğitim meslek okullarında en fazla öğrenci olan ilimiz İstanbul. Bu nedenle istihdama yönelik adımı İSO ile attık. Sonrasında diğer illerimize de yaygınlaştıracağız. İkinci adım da bu okul mezunlarımızın yükseköğretime erişimlerini sağlamaya yönelik. Mevcut düzenlemeye göre bu okul mezunlarımız yükseköğretime devam edemiyorlardı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nde yaptığımız düzenleme ile artık bu okul mezunlarımız Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girebilecekler” dedi.