Okul Aile Birliği Başkanı Rasih Zeybek konuyla ilgili açıklamasında; şu ifadelere yer verdi:

“Çevre ilçelerdeki fen liselerine puanı yettiği halde öğrencilerimizin Şehit Zeynep Sağır Proje İmam Hatip Fen Lisesi’ni tercih etmeleri bizleri ayrıca mutlu etti. İlçemizin en son açılan ortaokulu olmasına rağmen her yıl başarı grafiğinin yükselmesi, okula olan ilgiyi de gittikçe artırmaktadır. Elde edilen sonuçlar; 2015-2016’da 4 Fen Lisesi, 2016-2017’de 3 Fen Lisesi, 2017-2018’de 7 Fen Lisesi ve 11 Proje İHFL, 2018-2019’da 8 Fen Lisesi ve 10 Proje İHFLi, 2019-2020’de de 12 Fen Lisesi ve 20 Proje İHFL şeklindedir.

Başarının ölçüsü sınav değildir. Biz veliler olarak öğretimin yanı sıra eğitimin de çok önemli olduğunu biliyoruz. İnsani ve dini değerlere önem veren, çağın gerektirdiği kültür birikimine sahip, beşeri ve sosyal ilişkileri gelişmiş bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz. Çocuklarımızın saydığımız bu değerleri ziyadesiyle aldığından eminiz. Ancak ölçülerden birisi de LGS yerleştirme sonuçlarıdır. 2020 LGS yerleştirme sonuçları, başarının her geçen yıl arttığını göstermektedir.

Tabii ki bu başarı tesadüf değildir. Okul, aile, öğrenci üçgeninde yapılan çalışmalar, ailenin eğitim öğretim faaliyetlerinin içinde yer alması, sportif, sosyal ve kültürel yarışmalarda aldığımız sonuçlar aslında başarının ayak sesleriydi. Pandemi dönemini çok iyi değerlendirmiştik. Uzaktan eğitim yoluyla gerek ders, gerek rehberlik faaliyetlerimiz aralıksız devam etmişti. Tecrübeli ve güçlü eğitim kadrosu en önemli gücümüzdür. Öğrencilerimiz yeni ailelerine (okullarına) doğru kanat çırparken; tüm veliler adına başarı çıtasını her zaman bir üst noktaya taşıyan başta okul idaremiz olmak üzere, tüm eğitim kadrosuna şükranlarımı sunarım.”