Toplantı ve yapılacak çalışmalara yönelik Sınav Koordinasyon Kurulu; Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci başkanlığında, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanlığı Temsilcisi J.Kd.Bçvş. Coşkun Şahin, ÖSYM İlçe Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mucuk, İlçe Nüfus Müdürü Beyzat Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve Sınav Organizasyon Koordinatörü Muhammet Altunyaldız’dan oluştu.

Üç oturumda gerçekleştirilecek sınava ilişkin olarak alınan kararlar, basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Toplantıda, ilçemizde 25 okulda yaklaşık 6 bin adayın girecek olduğu sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla alınabilecek tedbirlere ilişkin ilgili kurumların görev ve sorumlulukları görüşülerek karar altına alınmıştır.

*Sınırları belirli sınav binası bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak ve saat 10:00’da sınav binası kapıları kapatılarak içeri aday alınmayacaktır.

*Maske takma zorunluluğu kaldırılmış olup isteyen aday ve görevliler, maskelerini çıkartılıp kimlik kontrolü yapıldıktan sonra maskeleri ile sınav binasına girebileceklerdir. COVID-19 pozitif durumlarının devam ettiğini sınav günü bina girişinde Sağlık Bakanlığı e-Nabız sisteminden aldığı belge ile belgeleyen adaylar, Yedek Sınav Salonu’nda sınava alınacaktır.

*Sınav binası önünde yığılmaları engellemek için gerekli tedbirler alınacaktır.

Sınavın sağlıklı ve sorunsuz bir biçimde tamamlanması için gerekli tüm görevlendirilmeler yapılmış olup; öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek vererek desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.”