Yunak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek yöneticileri nezdinde İmam Hatipler Haftası’nı kutlayan İşcan, İmam Hatip okullarının ülkenin geçmişini ve geleceğini yansıttığını söyledi.

Mahmut İşcan, yaptığı konuşmada; “13 Ekim tarihi, İmam Hatiplerin kuruluş günü, bu tarihle başlayan hafta da İmam Hatipler Haftası’dır. İmam Hatip okullarımızın kuruluş haftası, camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun. İmam Hatip Okulları, milletimizin kadim geleneğinde var olup manevi geleceğini şekillendirmede öncülük rolünü üstlenmeye aday okullarımızdır. Bu okulların temellerini atan ve bugünlere gelinmesinde emeği olan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Okullarının kuruluş ilkeleri doğrultusunda eğitime devam ettiklerini, ülkesini ve milletini seven, birlik ve beraberlik içerisinde ülkenin aydınlık geleceğine yön veren bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Okul Müdürleri de İşcan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.