Pandemi nedeniyle eğitime verilen uzun aranın ardından, 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi ve 1. Sınıflar yüz yüze eğitime başlamış, bu sınıfları 12 Ekim 2020 tarihinde 2,3,4,8 ve 12. Sınıflar takip etmişti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Akşehir’de de 5. ve 9. Sınıflar için yüz yüze eğitim zili 2 Kasım 2020 itibariyle çaldı. Nimetullah Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu ise uzun süredir özlemle bekledikleri 5. Sınıf öğrencilerini farklı bir şekilde karşıladı.

Okul İdaresi; okula yeni başlayan öğrencilerinin ilk günlerini unutamayacakları bir hale dönüştürdü ve her öğrencisine “Okulumuza Hoş Geldiniz” madalyası verdi. Sabah okul bahçesinde yapılan Bayrak Töreninin ardından düzenlenen madalya töreninde konuşan Okul Müdürü Mustafa Yaz, yeni başlayan öğrencilerin heyecanını şu ifadelerle paylaştı:

“Kıymetli öğrencilerimiz, okulumuza hoş geldiniz. Bu kavuşma gününü uzun süredir bekliyorduk. Sizlere kavuşmak için sabırsızlandık. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına başlarken sizlerle uzaktan erişimle, internet vasıtası ile tanışmıştık. Allah’a şükürler olsun ki şimdi yüz yüze gelme, tanışma, kaynaşma vakti gelmiştir.

Okulumuzu tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Buralar sizinle güzel. Bizler kadar okul bahçesi, sıralar da sizleri çok özledi. Haftada 2 gün yüz yüze yapacağımız eğitimin kalan kısmını yine uzaktan eğitimle sürdüreceğiz. Sağlığınız için her türlü tedbiri aldık, Okulum Temiz Belgesi ile de bu tedbirlerimizi tescilledik.

Sizlere güvenli, hijyenik bir ortamda en iyi eğitimi vermeye çalışacağız. Sizlerden beklentimiz; kendi sağlığınız için gerekli tedbirlere uymanızdır. Başarı, okulumuzun kültüründe var. Sizlerin de bu kültürü devam ettireceğinize inanıyorum. Hepinize Hoş Geldiniz diyorum.”