Akşehir Kültür Merkezi’nde Eylül ayı olağan Belediye Meclisi toplantısı öncesi gerçekleştirilen ödül törenine, başarılı öğrencilerin aileleri de katıldı. Başkan Salih Akkaya, yaptığı kısa konuşmada; “Belediye Meclisimiz adına, Akşehir halkımız adına bu gençlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah Akşehir’imizi, Nasreddin Hoca’nın torunlarını bugün olduğu gibi bundan sonra da en güzel şekilde temsil etmeye devam ederler” ifadelerine yer verdi.  

Ödüllendirmenin bir gelenek haline geldiğini ve önümüzdeki yıllarda sınava girecek olan gençlere de motivasyon sağlamayı amaçladıklarını belirten Akkaya; iyi eğitim almış bireylerin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceğini vurguladı.

Daha sonra Başkan Akkaya ve Belediye Meclisinde grubu bulunan 3 partinin Grup Başkanları tarafından, üniversite sınavında Türkiye 473.’sü olarak ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazanan Yunus Emre Keleş’e, Türkiye 1142.’si olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Mevlit Şahin’e ve Türkiye 1262.’si olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Emine Karakaya’ya notebook bilgisayar armağan edildi.

Ödül töreninin ardından Başkan Akkaya, Belediye Meclis Üyeleri, başarılı öğrenciler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.