Türkiye’de çizgi film kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için yola çıkan ve 2016 yılında The Cartoon Mill (Çizgi Film Değirmeni) adıyla Türkiye’nin ilk bağımsız çizgi film okulunu kuran Fatih Küçük’ün katılacağı program, 3 Eylül 2020 Perşembe günü saat 11:00'da yayınlanacak.

Her yaştan insana eğitim verilen çizgi film okulunda; çizgi film tarihi, karakter tasarlama ve çizgi film üretme gibi konularda atölyeler düzenleniyor. Öğrenciler, okula ait tabletleri kullanarak karakter tasarımı ve hareketleri konusunda animasyon çalışmalarına katılıyor. İçerisinde bir Çizgi Film ve Oyuncak Müzesi’ni de barındıran okulda, doğa gezileri ve bahçe çalışmaları, eğitimin bir parçası haline getiriliyor. Düzenlenen oyuncak atölyeleriyle de çocukların el becerilerini geliştirmelerine ve üretmelerine olanak sağlanıyor.

Çizgi Film Okulu, etkinliklerini; yılsonunda düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden çizgi film sanatçılarının katıldığı bir Çizgi Film Festivali ile sonlandırıyor. Öğrencilerin yıl boyunca ürettikleri eserler de bu festivalde sergileniyor.

İlki Antalya’nın Kaş ilçesinde, ikincisi de bu yıl Kapadokya Ürgüp’te kurulan okulun yurt dışında da faaliyete geçmesi planlanıyor.