Ankara Subayevleri ve Etlik MTAL ile İzmir Konak Beştepeler ÇPAL, Adana Sabancı MTAL ve Konya Akşehir Şehit Özden Çınar MTAL Çocuk Gelişimi Alanından 8 öğretmen ve 80 öğrenci tarafından kurulan proje ekibi, Şubat ayı itibariyle çalışmalarına başladı. Küresel bir sorun olan atık ve geri dönüşüm meselesine “Her atık çöp değildir” diyerek farklı bir bakış açısıyla yaklaşan öğrenciler, atıklardan eğlenceli kostümler yapmayı hedefledikleri projelerine “Dönüşen Kostümler” ismini verdi.

“Sanayileşme ve kentleşmenin etkisiyle kaynakların bilinçsizce kullanımı sonucunda oluşan atıklar, toplumu da bireyleri de etkiliyor. Geri dönüşüm ile tüketilen ürünlerin doğuracağı zararlı etkiler en aza indirgenmelidir. Dünyamız bir çöp yığını olmadan gelin atıkları dönüştürelim” düşüncesi ve kostümlerin, çocukların günlük oyunlarında ve drama çalışmalarında ilgi çekici ve yararlı olduğu gerçeğinden hareketle hayata geçirilecek olan projede, zararsız atık malzemeler kullanılarak, okul öncesi çocuklarının zengin bir hayal dünyasına sahip olacakları kostümler üretilecek. Projede yer alan öğrenciler, elde ettikleri kostümlerle okul öncesi çocuklarına eğlenceli çalışmalar hazırlayacaklar.

Projeyle, hem projeye katılan meslek lisesi öğrencileri hem de okul öncesi çocukların, geri dönüşümün önemini kavramalarına katkı sunulması amaçlanıyor.