Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, hayata geçirilen en önemli projeler arasında saydığı Çocuk Kültür Evi Kütüphanesi’nin açılışına dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kültür Evimiz içerisinde çocuk ve gençlerimiz için kapsamlı bir kütüphane oluşturduk. Tamamı gönüllülerin bağışlarıyla oluşturulan kütüphane, okuma hevesi olan tüm gençlerimize hitap edecek. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımla açılış yaptık. Kültür Evimizin tiyatrosu, spor sahası, sanat atölyesi ve kafeteryası da en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak. Üniversiteye hazırlanan, sınavlara girecek olan ancak ev ortamında ders çalışmakta zorlandıklarını ileten öğrencilerimiz için; asıl amacı çocuklara yönelik faaliyetlere sahne olmak olan bu binamızda gençlerimiz için de bir alan oluşturduk.

Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin kurulmasında; kitap bağışlayarak ve bağışların toplanmasında gönüllü olarak destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, kütüphanemizin ilçemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”