Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında, söz konusu destek programı için yılda 500 milyon TL kaynak ayıracaklarını belirti. Bakan Yanık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İhtiyaç sahibi ailelerin anaokulu/anasınıfına devam edecek olan çocuklarının desteklenmesine ilişkin kapsamlı bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Sosyal yardım programlarımızdan faydalanan vatandaşlarımızın 3-5 yaş aralığındaki çocuklarını, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokuluna/anasınıfına kaydettirmeleri halinde her bir çocuk için ödemekle mükellef oldukları giderleri Bakanlık olarak biz karşılayacağız. Bu doğrultuda MEB ile belirleyeceğimiz destek tutarını, her yıl Ağustos ayına kadar vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız. Yeni desteğimizin, çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatına hazırlanmalarında önemli katkısı olacak.”

Anaokulu/Anasınıfı Desteği için başvurular; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılacak, başvuru tarihi önümüzdeki günlerde belirlenerek kamuoyuna duyurulacak.