2021-YKS Ödül Törenine; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Gurup Başkanı Zekeriya Kanat, İYİ Parti Gurup Başkanı Galip Karaca, bazı meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu; “Bu yıl yapılan sınav sonuçlarına göre; 30’u Tıp Fakülteleri olmak üzere toplam 368 öğrencimiz, Yüksek Öğretim Kurumlarına yerleştiler. Dereceye giren fakat daha iyi derece yapmak isteyen öğrencilerimiz ise tercih yapmadılar. Yükseköğrenime başlayacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Salih Akkaya, başarılı öğrencilerin tercihlerine ilişkin detaylı bilgi aktardığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi:

“Bu ödül törenlerini, 2014 yılından bu yana geleneksel hale getirdik. Biliyoruz ki marifet iltifata tabidir. Gençlerimiz böyle güzel başarılar sergiliyorlarsa bizler de bunu ödüllendirerek onları yeni başarılara motive etmeliyiz. Bu yılki üniversite sınavı sonuçlarında Akşehir’imizden 30 Tıp, 21 Hukuk, 8 Diş Hekimliği, 52 Mühendislik, 7 Mimarlık, 52 Eğitim Fakülteleri ve diğer lisans programları olmak üzere toplamda 368 öğrencimiz tercih ettikleri bölümlere yerleşti. İlk bine giren 2 öğrencimizi dizüstü bilgisayar, bin ile iki bin arasına giren 1 öğrencimizi tablet, iki bin ile üç bin arasına giren 4 öğrencimizi de çeyrek altınla ödüllendireceğiz. Bu dereceleri yaparak bizleri onurlandıran öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

İlk bine giren öğrencilerimiz ve tercihleri:

*Özel Akşehir Birey Anadolu Lisesi öğrencisi, sayısal alan 670’incisi Seçil Çiğ: Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp,  

*Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi, sayısal alan 809’uncusu Zehra Betül Duman: Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü.

İlk bin-iki bin arasına giren öğrencimiz ve tercihi:

*Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi, sayısal alan 1751’incisi Boran Çakan: Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi.

İki bin ile üç bin arasına giren öğrencilerimiz ve tercihleri:

*Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi, sayısal alan 2029’uncusu Kadriye Sudenaz Korkut: Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi,

*Akşehir Lisesi öğrencisi, sözel alan 2288’incisi Ayberk Güneş; Hacettepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü,

*Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi, sözel alan 2538’incisi Eşe Nur Ertoy: Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi,

*Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi öğrencisi, sözel alan 2300’üncüsü Zeynep Boztepe: Tercih yapmadı.

Başarılı öğrencilerimize ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.