Akşehir’de eğitim öğretim veren liseler ve Anadolu liseleri, mezunlarının üniversitelere yerleşmesi açısından kendi rekorlarını yenileme yönünde önemli başarılar kaydederken, Akşehir Lisesi bu yıl yapılan üniversite sınavlarında, eski mezunlarının da dahil olduğu 93 öğrencisini çeşitli üniversitelere yerleştirme başarısına imza attı.

Liseden son 2 yıl içerisinde mezun olan öğrencilerden; 1 öğrenci Tıp, 1 öğrenci Diş Hekimliği, 2 öğrenci Hukuk, 1 öğrenci Gemi İşletme Mühendisliği, 1 öğrenci Uçak Bakım Onarım Mühendisliği, 1 öğrenci İstanbul İktisat, 21 öğrenci çeşitli Mühendislikler, 3 öğrenci Fen Edebiyat, 21 öğrenci Eğitim Fakültelerini, 12 öğrenci Hemşirelik ve Ebelik, 2 öğrenci Kamu Yönetimi bölümlerini ve 10 öğrenci diğer fakülteleri tercih ederken 17 öğrenci de iki yıllık programlara yerleştiler.

Elde edilen sonuçların, Akşehir’deki Anadolu Liseleri arasında bir rekor olduğunu söyleyen Akşehir Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Yeliz Koçak, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Akşehir Lisesi başarılarıyla Akşehir’in gururudur. Rahmetli Beden Eğitimi öğretmenimiz Ali Kahveci, pandeminin başladığı geçen yıl okulumuza; basketbolda Konya Birinciliği ve Türkiye 15.’liği, futsalda Konya Birinciliği ve krosta Konya İkinciliği kazandırmıştı. İnşallah başarılarımız her alanda artarak devam edecektir.

Son 5 yılın istatistiki verilerine göre; eski adıyla Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi, yeni adıyla Akşehir Lisesi, ilçemizde LGS sınavıyla aldığı öğrencileri daha yüksek ortalama ile mezun eden tek kurumdur.

Halkımız, üniversite ve diğer alanlarda başarılarına şahit olduğu okulumuza teveccüh göstererek; yerel yerleştirmede 3 yıldır en düşük 92-94 ortalama seviyelerinde puanla öğrenci almamızı sağlamış ve gelecekte çok daha büyük başarıların geleceğinin sinyalini vermiştir.”