Konuya ilişkin olarak okul idaresi tarafından yapılan açıklamada; “GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında öğrencilerimizle birlikte çıktığımız Kedi Evi girişimcilik yolculuğunda çeyrek final aşamasını geçerek programa devam etme hakkı kazandık. Türkiye çapında 600’den fazla proje ile yapılan çeyrek final elemelerinde okulumuz bir üst tura yükselerek yarı finalde yarışma hakkı kazandı. Amacımız final turuna yükselmek ve Akşehir’imize güzel bir sonuçla dönmektir” ifadelerine yer verildi.

Öğrenmeye dayalı bir ekonomik eğitim programı olan GençBizz Lise Girişimcilik Programı kapsamında kendi küçük ölçekli şirketlerini sıfır sermaye ile kuran öğrenciler; okul sınırları içerisinde faaliyet gösterip fuarlara katılıyor, şirketi tasfiye ederek sonlandırdıkları program sayesinde girişimciliği yaparak ve yaşayarak öğrenmiş oluyorlar.

Yaklaşık 50 yıldır 123 ülkede uygulanan program; “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı” ve “Avrupa Birliği İşletmeler Genel Müdürlüğü” tarafından da resmen tanınıyor.