İş birliğinin hayata geçirilmesine katkıda bulunan Bakan Özer'in şahsında emek ve destek sunan herkese teşekkür eden Bakan Ersoy, protokol töreninde yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün binlerce yıllık geçmişe dayanan Türk milletinin içinden çıkmış bir lider olduğunu dile getirerek "O, Türk toplumuna etki etmiş, yön ve şekil vermiş tarihsel bir şahsiyettir. Bu yüzden çağdaş Türkiye'nin siyasal tarihi Mustafa Kemal Atatürk ile özdeşleşmiştir." ifadelerini kullandı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen iş birliği protokolünün önemine dikkati çeken Bakan Ersoy, "68 ilde toplam 92 sosyal bilimler lisesinde gençlerimizi, bilimsel olarak hazırlanmış eserlerimizin rehberliğinde Atatürk ve tarih ile buluşturmaya başlıyoruz. Başta Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Yayınları olmak üzere Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun yayınlarından oluşan 1000 adet seçkin eser ile bu liselerimizde Atatürk Kitaplığı kuruyoruz." dedi.

Bakan Ersoy, Atatürk, Millî Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti ile ilgili yayınlar sayesinde söz konusu alanlarda öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgi dağarcığını olabildiğince geniş ve derin tutmayı amaçladıklarını belirterek, "Genel yaklaşımımız, her zaman olduğu gibi merak eden, araştıran, öğrenen ve öğrenmenin sürekli olduğunu bilerek yeni arayışlar içinde bulunan nesillerin yetişmesine vesile olmaktır." diye konuştu.

Tarihe, vatan toprağına ve al bayrağa sahip çıkmanın, korumanın ve bu emanetleri aynı bilince sahip kuşaklara ulaştırmanın önemini vurgulayan Bakan Ersoy, protokolün bu yoldaki iradenin bir yansıması olduğunu kaydetti.

Bakan Ersoy, "Başlattığımız bu proje Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 29 Ekim 2023'de inşallah tamamlanmış olacak. Proje kapsamında akademisyenleri öğrencilerle buluşturmayı da planlıyoruz. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için tecrübe ve birikim paylaşımını çok değerli buluyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokolü imzalayan Milli Eğitim Bakanı Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, okul binasında kurulan kütüphanenin açılış kurdelesini kesti.

Beraberindekilerle kütüphaneyi gezen Bakanlar Özer ve Ersoy, yetkililerden bilgi aldı.