Tüm eğitim kurumlarının rehberlik, işbaşında yetiştirme, denetim, değerlendirme, inceleme, araştırma ve soruşturma hizmetlerini yürütmek ve il milli eğitim müdürlüklerindeki eğitim müfettişleri başkanlıklarında istihdam edilmek üzere yapılacak olan alıma yönelik sınav için başvurular, 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacak.

Halen Bakanlık kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler, eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecekler.

Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği doğrultusunda yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek. 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00’da tek oturum halinde Ankara’da yapılacak olan yazılı sınav, çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Sözlü sınav ise yine Ankara’da, 15-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması, sınav puanını (atamaya esas puanı) oluşturacak. Atanmaya hak kazananlar, 17 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.