Başkan Akkaya’nın incelemelerine İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu ve Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ozan Küçük de eşlik etti. Şehit Özden Çınar MTAL, Cumhuriyet İlkokulu, Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi, Bahçelievler Ortaokulu ve Tarık Buğra İlkokulu’nda incelemelerde bulunan heyet, çalışmalar hakkında inşaat yetkililerinden bilgi aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akkaya; “Akşehir’imizdeki okullarımızın deprem riski açısından takipleri sonucunda, 18 okulumuzda güçlendirme yapılması gerektiği ortaya çıkmıştı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ihaleleri yaptı ve 18 okulumuzda çalışmalar başladı. Müdürlüğün teknik eleman sıkıntısı olduğundan işin kontrolörlüğünü biz üstlendik. Güçlendirmeyle beraber küçük çaplı bakım onarım faaliyetleri de devam ediyor” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Topaloğlu da yapılan çalışmalarla okulların yalnızca depreme dayanıklı hale gelmediğini, aynı zamanda fayansları, tuvaletleri, çatıları gibi eksiklerinin de giderildiğini hatırlattı. Topaloğlu, söz konusu okullardan 14’ünün okullar açılmadan önce teslim edileceğini belirterek, teslimi daha sonra gerçekleşecek olan diğer 4 okuldaki öğrenciler için başka okullarda veya aynı okulun diğer bloğunda ikili öğretim görecekleri şekilde önlem alınacağını söyledi.