Katılımcılar, romanın Akşehir için önemli bir eser olduğunu belirterek, *“Şehbal”*in hem tarihsel hem kültürel açıdan dikkat çekici bir yolculuk sunduğunu dile getirdiler. Eserde, Akşehir’in yurt olmasında etkili olan iki velinin türbelerinde bile huzur bulamayışları farklı bir kurguyla ele alınırken; Türk-İslam medeniyetine ait yurt dışına kaçırılan iki sanat eserinin hikâyesi, birbirine ustalıkla bağlanan aşk öyküleriyle birlikte anlatılıyor.

Okurlar, romanı okurken Akşehir sokaklarında dolaşır gibi hissettiklerini, kentin tarihine ve kültürel mirasına dair yeni detaylar öğrendiklerini ifade ettiler. Keskin’in eseri, Nasrettin Hoca’nın yanı sıra Akşehir’in sahip olduğu birçok manevi ve kültürel değeri de gün yüzüne çıkarıyor.

Romandan Bazı Alıntılar, İçi yananın dışı da yanar, İçi üşüyenin dışı da donar, İnsan yaşlanınca veya hastaneye düşünce daha çok konuşma isteği duyuyor kızım, Herkesle de her şey her yerde konuşulmuyor ve Bir yere gittiğinizde öncelikle sorun eren, evliya türbesi var mı diye; varsa bilin ki orası Türk diyarıdır.

“Bir ülkenin demiryolları ve limanlarının başka ülkelere ait şirketlerce yönetilmesi, kaçakçılığın kolay yapılabilmesini sağlamıştı. Osmanlı’da demiryolları için en önemli hatlarda Almanlara ve İngilizlere imtiyazlar verilmişti. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda ise bütün imtiyazlar kaldırılmış, yollar, demiryolları ve limanlar Türk'ün olmuştur.”

Eğitim-İş Akşehir Temsilciliği Başkanı İbrahim Sarıtaş, yazar Bülent Keskin’in özellikle Milli Mücadele döneminde Akşehir’in yeri ve önemi üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bülent Hocamızın, Milli Mücadele dönemine ilişkin çok kıymetli çalışmaları var. Kendisini söyleşi için davet eden okullarımız olmuştu. Okullarımızın böylesi bir değerden faydalanması gerektiğini düşünüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarelerinin koordinasyonuyla yazarımızı öğrencilerimizle buluşturmak, Akşehir adına faydalı bir çalışma olacaktır.”

Söyleşi sonunda Eğitim-İş Akşehir Temsilciliği Okuma Grubu üyeleri, yazar Bülent Keskin’e edebiyata ve kültürel mirasa katkılarından dolayı teşekkür etti.