Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bolvadin, Çay ve Sultandağı ilçeleri sınırlarında bulunan, “Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan” olarak tescil edilen ve aynı zamanda doğal sit alanı statüsüne sahip Eber Gölü’nün korunması için İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde sıkı tedbirlerin sürdüğü belirtildi.
Açıklamada, gölde çıkan saz yangınlarının söndürülmesinde alanın genişliği, çok sayıda giriş-çıkış noktasının bulunması ve bataklık yapısı nedeniyle ekiplerin zaman zaman güçlük yaşadığı kaydedildi.
Bu kapsamda, 5-6 farklı noktada kasıtlı olarak çıkarıldığı değerlendirilen yangınlarla mücadele sürerken, yöre halkının can ve mal güvenliğini korumak amacıyla 2 Eylül 2025 tarihi itibarıyla göle giriş ve çıkışların ikinci bir emre kadar yasaklandığı ifade edildi.
Valilik açıklamasında, yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu uyarınca idari yaptırım uygulanacağı da açıkladı.





