Yalın Sümer “25 Mayıs 2026 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıdan sonra görülmüştür ki:

Bize oy veren seçmenimiz, üyemiz olsun ya da olmasın; Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, delegeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bir bütündür.

İktidar yürüyüşümüzde duruşumuza vurulmak istenen prangaya karşı vereceğimiz cevap da nettir. Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Örgütü, tüm organlarıyla birlikte ilçe binasında açıkladığımız manifestonun arkasındadır.

Dün Afyon Kocatepe eteklerine kadar gelen işgal güçlerine karşı nasıl mücadele ettiysek, bugün de kayyum anlayışına ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği bu yanlış siyasi zemine karşı, tüm parti içi demokratik haklarımızı kullanarak aynı kararlılıkla mücadele edeceğiz.

‘Biz buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Tüm yasal ve parti içi demokratik haklarımızı kullanarak partimizi içine sürüklediğiniz bu duruma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.’

Partimiz, kurulduğu ilk günkü ayarlarındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu değerlerle kimsenin oynamasına da müsaade etmeyiz.

Dünyadaki tüm gelişmeleri takip eden; medeniyet yarışında öncü olmayı hedefleyen; Misak-ı Milli sınırları içerisinde özgür, barış içinde yaşayan; tüten bacalarıyla üreten fabrikalara sahip; kültür ve ülkü birliğini esas alan; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir toplumsal bütünlüğü savunan bir anlayışın temsilcisiyiz.

Partimizin kuruluş ayarları budur. Altı Oktur: Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devletçilik ve Devrimcilik.

Sayın Kılıçdaroğlu’na ve kayyum heyetine çağrımız şudur: İçine girilen bu siyasi garabetten çıkılması ve partimizin sürdürdüğü iktidar yürüyüşünün kaldığı yerden devam edebilmesi için en kısa sürede seçimli olağanüstü kurultay kararı alınmalıdır.

Yerel seçimlerden bugüne kadar yapılan tüm ulusal anketlerde halkın büyük desteğini alan ve birinci parti konumuna yükselen partimizin daha fazla yıpratılmaması adına bu artık bir zorunluluktur.” ifadelerini kullandı.