Çumra’nın Erentepe Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda; iddiaya göre, C.S. (39) isimli vatandaş kendisine ait bahçede şüpheli bir araç ve aracın yanında 3 kişi olduğunu gördü. C.S.’nin yanlarına geldiğini gören D.U. (37), eşi F.U. (39) ve çocukları F.U. (20) geldikleri araçla kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu vatandaşlar tarafından Kuzucu Mahallesi civarında yakalanan hırsızlık şüphelilerinin araçlarında balyoz, demir kesme makası, kazma ve levye ele geçirildi.

Yine iddiaya göre şüpheli kadın F.U., kendisini yakalayan vatandaşları; “Bizi ihbar ederseniz tacizde bulunduğunuzu söylerim” şeklinde tehdit etti. Vatandaşların ihbarı üzerine 3 hırsızlık şüphelisi, Jandarma tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık zanlısı kadının, kendilerini yakalayan grubun içerisinde bulunan Ş.E. adlı vatandaş tarafından darp edildiklerini ve kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmesi üzerine Ş.E. de gözaltına alındı.

Çumra Cumhuriyet Savcılığı tarafından; bina içinde muhafaza altında bulunan eşya hakkında hırsızlık ile cinsel saldırı suçlarından soruşturma başlatıldı. F.U. ve oğlu Savcılıkça serbest bırakılırken, diğer şüpheli D.U.’nun hakkında ise Karaman 1. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerince 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçundan yakalama kararı olduğu belirtildi.

Vatandaş Tutuklanınca İlçe Ayağa Kalktı

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Adliyeye sevk edilen Ş.E. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. Bu karar üzerine önce gece boyunca Jandarma binası önünde bekleyen vatandaşlar, sonrasında sosyal medya üzerinden de bir araya gelerek Ş.E.’nin serbest bırakılması için Adliye önünde eylem yaptılar.