Kepezaltı Mahallesi’nde bulunan Hayvanat Bahçesi girişinde yaşanan olayda; özel güvenlik görevlisi Hakan Ökten ile H.B. isimli kadın arkadaşı, ticari araç içinde ormanlık alanda sohbet ettikleri sırada yanlarına başka bir araç gelmesi üzerine araçtan inen Hakan Ökten silahlı saldırıya uğramış, çeşitli yerlerinden yaralanan Ökten kendisini aracın içine atarken arkadaşı H.B. de aracı bölgeden uzaklaştırmıştı. Aracın, karşısına çıkan bir otomobile çarpmamak için aniden durması üzerine otomobilden inen vatandaşlar Ökten’in yardımına koşmuş, 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesiyle olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edilmişti.

İlk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Hakan Ökten kurtarılamayarak hayatını kaybederken, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce oluşturulan özel ekip tarafından yapılan takipli çalışmalar sonucunda katil zanlısı olduğu tespit edilen Mevlüt K., bir akrabasının Uncalı Mahallesi’ndeki evinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

1998 yılında İstanbul’da işlediği bir cinayet nedeniyle 22 yıl cezaevinde yattığı ve 1 yıl önce şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığı belirtilen zanlının; olay sırasında alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunu, Ökten’i aralarında çıkan tartışma sonucunda vurarak kaçtığını ve yaptığından dolayı pişman olduğunu söylediği öğrenilmişti. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, olayda hayatını kaybeden Hakan Ökten, Doğanhisar’da defnedilmişti.

Dördüncü kez hakim karşısına çıkan Mevlüt K. savunmasında pişman olduğunu yinelemesine karşın mahkeme heyeti sanığı, kasten insan öldürme suçundan suçlu bularak ömür boyu hapis cezasına çarptırdı ve indirim uygulamadı.