Edinilen bilgiye göre; Konya merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 7, yine Konya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda ise 8 kişi olmak üzere 2 operasyonda toplam 15 şüpheli gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine yönelik olarak yürütülen soruşturmalar kapsamında; TSK askeri mahrem yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 2 muvazzaf asker ve 2’si ihraç, 1’i açıkta, 6’sı emekli olmak üzere toplam 9 askeri personel hakkında soruşturma başlatıldı.   

Şüphelilere yönelik Konya merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, adli işlemleri tamamlanmak üzere Konya İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Sözde Mahrem İmam Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sözde mahrem imamlık yaptıkları anlaşılan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik olarak da yine Konya merkezli 10 ilde operasyon düzenlendi. Avukat, öğretim üyesi, öğretmen, mühendis ve mimar gibi farklı meslek gruplarından 12 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonda, 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde adli işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Diğer şüpheliler hakkında arama, el koyma ve yakalama çalışmaları devam ediyor.