Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz hafta Akşehir’de yapılan düğünlerden, maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmayan 5 düğün için Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tutanak tutularak, düğün sahiplerine kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 15 bin 750 TL para cezası yazıldı.

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu, 30 Temmuz 2020 tarihli Kararı ile düğün, nişan, sünnet düğünü vb. kutlamalarda gerekli tedbirlerin alınacağı ve davetlilerin maske kullanımı ile fiziksel mesafe kurallarına uyacağına dair nişan ve düğün sahiplerinden taahhütname alınmasını istemiş, koronavirüs tedbirlerine uyulmaması durumunda müsamaha gösterilmeyeceğini açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Ek Genelge ile de maske kullanımı ve fiziksel mesafe kurallarının, virüsün bulaşmasını önlemede hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Bugün Türkiye genelinde ve hayatın her alanında yapılacak olan uygulama sonrasında da tedbirlere uyulup uyulmadığına dair denetlemeler, 81 ilde ara verilmeksizin sürdürülecek.