Sağır Köyünde meydana gelen olayda; Ergün Çelik adlı şahıs, 48 küçükbaş hayvanının evinin ağılından çalındığı ihbarında bulundu. İhbarı alan Yalvaç İlçe jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Asayiş Timleri, ivedilikle ihbarın yapıldığı köye intikal ederek vatandaşa ait ev ve ağılda incelemelerde bulundular. Yapılan incelemenin ardından bölgede, 3 ekip halinde ve köy muhtarı Aydın Karaca’nın da desteği ile geniş çaplı arama tarama çalışması gerçekleştirildi.

Bir günlük arama sonucunda, köyün güney kesimindeki Çeşmecik mevkiinde 40 küçükbaş hayvana ulaşıldı. Devam eden aramada bulunan 3 küçükbaş hayvan ile sayı 43’e yükselirken, kalan 5 hayvan da ertesi gün köyün kuzey yönünde bulunarak sürünün sahibi Ergün Çelik’e teslim edildi.

Piyasa değeri yaklaşık 200 bin TL olan 48 küçükbaş hayvanını teslim alan sürü sahibi ve ailesi, muhtar Aydın Karaca ve Yalvaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür etti. Jandarma ekiplerinin, sürüyü çalan ve kaçan şahısları yakalamak üzere çalışmalarına devam ettiği bildirildi.