Olay, Bolvadin ilçesi Kemerkaya Belde Mezarlığı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; eşi ile boşanma aşamasında olduğu belirtilen Ozan A. (26), eşinin çocuğunu kendisine göstermediğini öne sürerek yanına aldığı silahla belde mezarlığına gitti. Şahsın tüfekle birlikte elinde bulunan bir düzeneği çevresine gösterip kendini patlatacağı yönünde tehditlerde bulunması üzerine çevre sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi.

İhbar üzerine bölgeye Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ile Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) sevk edildi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin, şahsı eyleminden vazgeçirmek için yaklaşık 1 saat süren ikna çabaları sonuç verdi ve Ozan A. intihar etmekten vazgeçti. Şahıs, tüfeği jandarmaya teslim etmek için hamle yaptığı esnada silahı ateşledi. Tüfekten çıkan mermi Ozan A.’nın karın boşluğundan, onu ikna etmeye çalışan Jandarma Astsubay İ.K.’nın ise kolundan yaralanmasına neden oldu. Büyük paniğin yaşandığı olayda yaralılar, olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil servis ambulansı ile Bolvadin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kolundan yaralanan jandarma astsubayın durumunun iyi olduğu belirtilirken PAMİT timi tarafından yapılan incelemede, şahsın yanında bulunan ve patlamakla tehdit ettiği bomba düzeneğinin sahte olduğu anlaşıldı. Olay sonrasında jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.