80 saat süreli kurs merkez binada hafta içi akşam saatlerinde veriliyor. Kurs usta öğreticiliğini Emekli Ziraat Teknisyeni Mustafa Kut yapıyor.
Mustafa Kut Akşehir de arıcılıkla ilgili olarak;
“ İç Anadolu’nun göller bölgesinde yer alan Akşehir; Orta Anadolu’nun yıl ortalaması itibari ile en fazla yağış alan bölgesidir. Etrafını göller ve Sultandağları kuşatmış, dağların,yaylaların ve ovaların flora zenginliği çevresini kıskandıracak şekilde geniş bir alanı kaplamıştır.
İğne yapraklı ağaçlardan tutun orman altı flora zenginliği ile, kiraz, vişne, elma, armut, erik ve diğer meyve ağaçları ile donanmış bahçelerinden,yapılan sulu tarımın meydana getirdiği çiçek zenginliğinden (Sebzecilik,tarla bitkileri ), doğal haldeki çayır ve mer’alarından, çay ve dere kenarlarındaki değişik bitki örtüsü ile adeta çiçeklerin meydana getirdiği bir renk cümbüşüne dönüşmüştür.
Akşehir’de milyonlarca çiçeğin balözü ve polen ürettiğini biliyoruz.Bu kaynağı tonlarca bala ve polene çeviremediğimizi düşünürsek; herkese açık bu kaynağın tam anlamı ile değerlendirilemediği ortaya çıkar.
Akşehir’de insanlarımızın arı ürünlerinden ve arı yetiştiriciliğinden daha çok faydalanmalarını ve ailelerinin geçimlerini sağlayacak bir meslek olarak görmeleri için çabalarımız sürüyor. Bu çabalarımızda bize destek olan Akşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum.
Bal arılarının bitki döllenmesine yaptığı katkı; elde edilen bal ve balmumundan 10-20 kat daha fazladır.Döllenme sayesinde kaliteli meyve ve sebze elde edilmekte, kaliteyi artırmaktadır.
Bal arılarının; badem, elma, kayısı, böğürtlen, dağ çayı, tüysüz şeftali, kiraz, vişne, salatalık, Bektaşi üzümü,üzüm, yaban mersini, kavun, karpuz, şeftali, armut, Trabzon hurması, erik, ahududu, çilek, domates, korunga, yonca, fiğ, ayçiçeği ve daha birçok bitki arılar sayesinde tozlanmakta kalite ve verim artışı sağlanmaktadır” dedi.
Akşehir Halk Eğitimi Merkezinden alınan bilgiye göre Arıcılık kursuna 24 kayıtlı kursiyer devam etmekte ve kursiyerlere arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı bilgiler verilerek, kurs sonunda başarılı olanlar MEB onaylı belge alacaklar.





