Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80.Yıl Dönümünde ülke genelinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve yurt dışı temsilciliklerimizde olduğu gibi Akşehir’de de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Anma Programı çerçevesinde 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 08:45’de Adliye Önü Tören Alanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumu yapılacak. Ayrıca büste konulacak meşaleler yakılarak Meşale Nöbeti tutulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Atamızı kaybettiğimiz saat olan 09:05’te Belediye’ye ait sirenin çalmaya başlamasıyla beraber 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve bayraklar yarıya indirilecek.



Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Programı ise saat 09:30’da başlayacak. Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda konuşmalar yapılacak ve şiirler okunacak. İlçede bulunan bütün okullar Çelenk Sunma Töreni’nde ve AKM’de yapılacak olan Anma Programı’nda öğretmen ve öğrencilerle temsil edilirken, hazırlayacakları program dahilinde kendi okullarında da Anma Töreni düzenleyecekler.