Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Akşehir Belediye Başkan Vekili Bengü Semersatan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, akademisyenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Bu yıl yüksekokul bünyesinde eğitimlerini başarıyla tamamlayan 198 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Mezun öğrenciler; Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi, Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Turist Rehberliği programlarından diplomalarını almaya hak kazandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Akşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Şahin açılış konuşmasını yaptı. Ardından Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal katılımcılara hitap etti. Program, okul birincisi Maliye Programı öğrencisi Veysel Baysal’ın mezunlar adına yaptığı konuşmayla devam etti.
Konuşmalarda öğrencilerin eğitim hayatları boyunca gösterdikleri emek ve başarıya vurgu yapılırken, mezunlara meslek yaşamlarında ve gelecek hedeflerinde başarılar dilendi. Ayrıca Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu’nun nitelikli insan kaynağı yetiştirme misyonunu başarıyla sürdürdüğü ifade edildi.
Öğrencilerin yetişmesinde büyük emekleri bulunan ailelere, akademik ve idari personele teşekkür edilen törende, dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Daha sonra mezun öğrencilere diplomaları verildi.
Diploma töreninin ardından mezuniyet yemini eden öğrenciler, programın sonunda keplerini hep birlikte havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Renkli görüntülere sahne olan kep atma töreni, öğrenciler ve aileleri için unutulmaz anlara sahne oldu.
Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu, 36. mezuniyet töreniyle 2025-2026 akademik yılında 198 öğrencisini daha mezun ederek onları meslek hayatına uğurlamanın gururunu yaşadı.





