Akşehir Belediyesi; TÜYAP Konya tarafından hazırlanan 13. Konya Kent Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarı ile Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı’nda katılarak stant açtı. Akşehir Belediyesi’nin standına ve temsili Nasreddin Hocaya fuara katılan protokol üyeleri, İş adamları ve katılımcılar yoğun ilgi gösteriyor.


TÜYAP Konya Fuar Merkezindeki açılış törenine Konya Valisi Yakup Canpolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, TİMFED Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, İş adamları, Oda Başkanları, Basın Mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.


Törende ilk açılış konuşmasını TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü yaptı. Ersözlü Konya'da bir ilk olduğunu söyleyen Ersözlü sözlerine şöyle devam ederek "Türkiye'de ilk defa 4 ayrı sektörü tek bir çatı altında toplama kararı aldık. Bu fuarlarda 5 bin liradan 5 milyon liraya kadar değişen fiyat aralığındaki projelerin görücüye çıktığını ve Fuarlar ilk olmasına rağmen inanılmaz katılım oldu. Konut, ofis, arsa ve kentsel dönüşüm konusunda proje üreten firmalar, buradalar. Fuarlara Konya başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Antalya'dan da katılımcı firmalar var. Böylesine önemli bir sektöre yönelik düzenlediğimiz fuarlar, başta Konya olmak üzere tüm bölge ekonomisi ve yatırımları için olumlu katkılar sağlayacaktır diye konuştu.  


Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise Konya'nın, sahip olduğu avantajlarıyla fuarcılıkta cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini anlatan Öztürk, hedeflerinin fuar ziyaretleri kapsamında 1 milyon kişinin kente gelmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. Dünyanın yaşanılabilir şehirleri sıralamasında hızla yükselen Konya’da böylesine önemli bir şehircilik fuarının düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin ve merkez ilçe belediyelerinin şehircilik anlamında hazırladıkları projelerle Konya’ya sağladıkları önemli katkılar nedeniyle teşekkür etti.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya ekonominin lokomotifi olan Konya Ticaret Odası ile Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya’da faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluş yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. "KTO’nun hayata geçirdiği Anadolu’daki en büyük fuar alanının gün geçtikçe büyüyerek Konya’ya çok önemli katkılarda bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Fuarlar döneminde Konya’da otellerde ve sosyal mekanlarda adeta adım atacak yer kalmıyor. Fuarlarda karşılıklı bilgi paylaşımı, alışveriş ve ortaklıklara imza atılıyor. Gayrimenkul fuarı ilk kez düzenleniyor. Konya Müteahhitler Birliği’ne teşekkür ediyoruz. 2004 yılında Konya konut stoku yaklaşık 300 bindi. Şu anda 500 bine yaklaştı. Hem konut stoku yenileniyor hem de yeni konutlarla Konya’mız daha yaşanabilir hale geliyor. İnşaat Fuarının 14’üncüsü, Dekorasyon Fuarının 7’ncisi düzenleniyor. Konya Kent Fuarı, belediye yatırımlarının değerlendirildiği ve karşılıklı istifadeye sunulduğu bir fuar. Fuarları sürekli hale getirmek ve her yıl daha da güçlendirmek gerekiyor” dedi. Başkan Akyürek, fuarlara 63 ilden katılımın olduğunu belirterek, hayırlı olmasını diledi.


Konya Valisi Yakup Canbolat da, “Konya’nın belediyecilik hizmetleri ve kentleşme açısından ulaştığı nokta herkes tarafından takdir edilmektedir. Bugün için Konya altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla, planlı şehirleşmesiyle bir marka şehir haline gelmiştir. Birbirini tamamlayan gayrimenkul, inşaat, kent, mobilya, dekorasyon ve ideal ev fuarının Konya’da gerçekleştiriliyor olmasını çok anlamlı ve önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Şaban Topal, Akşehir Belediye Başkanı dr. Salih Akkaya, 27 büyükşehir, 36 il ve birçok ilçe belediye yöneticileri ile Türkiye’deki farklı üniversitelerden akademisyenler ve iş adamları açılışını yaptıkları fuarların stantlarını gezerek bilgi aldılar.


Akşehir Belediyesi’nin temsili Nasreddin Hoca’sı ve standıyla yer aldığı fuarla ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; Akşehir’in birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih, doğa ve bir kültür kenti olduğunu ifade ederek Akkaya; “Kendine özgü Akşehir evlerimizi, kendine özgü yöresel yemeklerimizi, Akşehir'imizin tarihi ve turistik güzelliklerini, kültürünü, Nasreddin Hoca'mızı, Akşehir kirazımızdan yapılan lokumumuzu Konya’daki fuarda ziyaretçilerimize tanıtıyoruz. Standımız oldukça ilgi görüyor” dedi.


14 Mayıs 2017 Pazar akşamına kadar açık kalacak fuarda Akşehir standına gelen ziyaretçiler temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışıyor.