Nasreddin Hoca'nın Torunundan "Pervasız" Nükteler

Ahmet Şener, meslekteki ciddiyetini, kökenlerinden gelen o meşhur nüktedanlığıyla dengelemeyi başaran nadir bir insandı. Onun kalemi sadece kamuoyunda büyük ses getiren önemli yazılar yazmakla kalmadı, aynı zamanda satır aralarına serpiştirdiği zekice esprilerle okuyucuyu tebessüm ettirdi. O, Nasreddin Hoca’nın torunuydu; bu yüzden eleştirileri bile iğneleyici değil, uzlaştırıcı ve düşündürücüydü. İkili ilişkilerde kurduğu o yüksek seviyeli iletişim, karşısındakinin fikrine sabırla kulak vermesi ve saygı duyması, onun bir gazeteciden çok bir "Toplum Adamı" olduğunun en güçlü kanıtıydı.

Gazetenin Kapısından Giren Vicdan: Ahmet Şener'in İnsanlığı

Usta gazetecinin en dikkat çekici yönlerinden biri de, toplumsal vicdanın en dokunaklı örneklerini sergilemesiydi.

· Eğitime Adanmışlık: Bakanlık bir okulu kapattığında, o tereddüt etmedi. Kendi bütçesinden büyük fedakarlıklar yaparak Özel Akşehir Lisesi'ni kurdu. Amacı tekti: Gençlerin eğitimi yarıda kalmasın! Bu hamlesi, onun Akşehir'e sadece haber değil, gelecek taşıyan bir vizyoner olduğunu gösteriyordu.

· Gizli Kahramanlık: Maddi durumu yetersiz çok sayıda gence el uzatmış, onların yüksek tahsil görmelerine vesile olmuştu. Ancak bu yardımları daima gizlilik içinde tutar, kendiyle paylaşılan sırları üçüncü şahıslarla asla paylaşmazdı. O, yardımı gösteriş için değil, sorumluluk bilinciyle yapan hakiki bir iyilikseverdi.

· Sokak Hayvanlarına Şefkat: Onun kalbinin büyüklüğünü en iyi anlatan detaylardan biri de sokak hayvanlarına olan şefkatiydi. Onları besler, hatta gazetesinin kapılarını onlara açarak adeta Pervasız'ı sıcak bir yuva haline getirirdi. Bu tavır, onun karakterinin ne kadar ince ve takdire şayan olduğunun güçlü bir ispatıdır.

Pervasız Mirası 72 Yıldır Yaşıyor

Ahmet Şener, 19 Mayıs 1953'te, Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı anlamlı günü gazetesinin kuruluş tarihi olarak belirleyerek, yayıncılık çizgisini Basın Ahlak Yasası ve Meslek İlkelerine bağlılık üzerine kurdu. Basın Şeref Kartı sahibi olan bu usta, bu çizgiden hiç sapmadı. Bugün Pervasız Gazetesi, onun bıraktığı ilkelerle hem basılı hem de dijital ortamda (www.pervasiz.com.tr) yoluna devam ederek, yıllık 17 milyonu aşan ziyaretçiyle Akşehir'in sesi olmaya devam ediyor.

Kurucumuz, değerli gazeteci-yazar Ahmet Şener, vefatının 22’nci yıldönümü olan bugün (26 Kasım) saat 14:00’te Nasreddin Hoca Mezarlığı’ndaki kabri başında, çalışanları, yazarları ve sevenleriyle bir kez daha rahmet ve minnetle anılacak.

Bugün onun kişiliğine ve karakterine değinen yazarımız Sami Başar’ın kaleme aldığı şiiri, şarkı olarak düzenledik ve siz saygıdeğer okurlarımızla sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.

Mekanı nur, kabri cennet olsun, Koca Çınar; Ahmet Şener.