Canlar! Dünden önceki gün kuzenlerim toplanıp doğum günümü kutladılar. Teşekkür ettim. Dün de bir arkadaşım tekrar doğum günümü kutladı. İşin içinde bir tuhaflık vardı sanki. İki ayrı gün doğum günüm kutlanmıştı.

Sonrasında, üzerinde "TC" ibaresi bulunan ‘’hala Mavi renkli’’ kimliğime bakma gereksinimi duydum. Sonra çok uzun zamandır bakmadığım, umursamadığım takvime bakma ihtiyacı hissettim. Takvim Aralık ayının 16’sını gösteriyordu. Oysaki benim doğum günüm Aralık ayının 19’u. Gerçekten tuhaf değil mi? Yani doğum günümü en yakın kutlayan arkadaşım bile 2 gün önce kutlamış. Biraz şaka biraz dalga ile karışık onlara şunu belirttim; benim doğum günüm Aralık ayının 19’u.

Ohooo, ben çoktan unutmuştum bile doğum günümü. Onlar hatırlatmasa, birkaç gün sonra doğum günüm olduğunun farkına bile varmayacaktım. Tahminime göre onlar da benim gibi zaman kavramını yitirmişlerdi. "Zaman kavramını yitirmek" nasıl ve neden olabilirdi ki?

Sanki benim birkaç yorumum var bu konuda. İsterseniz madde madde gidelim:

1- Hayatta kalabilmek,

2- Hayatta kalabilmek için koşuşturmak ve affedersiniz eşek gibi çalışmak,

3- Eşek gibi çalıştığı halde karşılığını alamamak,

4- Hayat pahalılığı, enflasyon,

5- Düşük asgari ücret,

6- Yüksek işsizlik oranı,

7- Karmaşa, huzursuzluk, korku,

8- Soykırım, ırkçılık, adaletsizlik,

9- Kadına şiddet, hayvanlara eziyet,

10- Hiyerarşi, materyalist düşünce, egoist kafa.

Üzerine aklınıza gelen, benim eklemediğim şeyleri kendiniz de ekleyebilirsiniz.

Nerede kalmıştık? Haa zaman kavramından bahsediyorduk değil mi? Canlar, bu madde madde saydıklarımın üzerine insanlar çırpınıyorken, bebekler ölüyorken anne karnında, doktorlar bırakmışken ameliyat yapmayı, eee bırakın da insan biraz zaman kavramından uzaklaşıversin canım. İşte ben de tam bu yüzden, tam da bu sebeplerle gücenmedim arkadaşlarıma, kuzenlerime ve diğerlerine.

Bu arada, hangi yıldayız? Aylardan ne? Ayın kaçı? Saat kaç? Bilen var mı?

Varsa parmak kaldırabilir mi?

Günün anekdotu: Usta sanatçımız Genco Erkal’ın ‘’Köpek Balığı’’ hikayesini dinlemenizi tavsiye ederim.