Akşehir’i geliştireceğiz diyenler, diktikleri binalara ulaşmak için vatandaşların, özel araç, dolmuş ve servislerin hangi güzergahları kullanacağını da kamuoyuna açıklamak durumunda değiller mi?

Haber/Yorum: Ümit Aykut ŞENER

Akşehir için alelacele yapılan ve arkasında birçok bilinmezleri barındıran Yeni Otogar binası tamamlanmasına rağmen açılışı sürekli ertelenerek gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

31 Aralık 2021 tarihine kadar eski otogarda bulunan müstecirlere tahliye yazısı gönderen Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sonrasında Akşehir Yeni Otogar binasında bulunan 22 taşınmazın 31 Aralık 2024 tarihine kadar kiralanmasına yönelik ihalelerin, 28 Aralık 2021 Salı günü, açık artırma usulüyle gerçekleştirileceğini duyurmuş ancak önceki gün ihalelerin iptal edildiği öğrenilmişti.

Yapımından beri arapsaçına dönen yeni otogarın sorunlar çıkaracağı en başından düşünülmediği gibi, faaliyete geçirilmesi için plansız-programsız uygulamalar, ihalenin de iptal edilmesiyle kamuoyunun ve yazıhane sahiplerinin haklı tepkilerine neden oluyor.

İhale iptal edilmeseydi, kesinleşmesi için yasal süresinin dolması beklenecek ve sonrasında sözleşme imzalanmayacak mıydı? İhale için neden bu kadar beklendi veya eski otogardan tahliye için neden aceleci davranıldı? Bunları bile düşünemeyenlerin o koltukları hak ettikleri söylenebilir mi?

Anlayan varsa, yeni otogarın yolunu da bulabilirse lütfen oraya gelsin!

Akşehir Yeni Otogarı’na ulaşmak için vatandaşlar, özel araçlar,

dolmuşlar ve servisler hangi güzergahları kullanacak, bilen var mı?

Akşehir’de ikamet edenler, kendilerini ziyarete gelenleri otogarda nasıl karşılayacak veya şehir merkezinden (Belediye binası önünden) yeni otogara yolcularını götürmek için, D-300 Karayolu’nu kullanmak zorunda kalmadan nasıl bir güzergah izleyecek?

Ayrıca otogara şehir merkezinden gelenler, aynı şekilde D-300 Karayolu’nu kullanmadan hangi güzergahtan geri dönecekler? İmar Kanunu ve Madde 18 uygulamasının mahkemelik olduğunu dikkate alırsak, ne zaman sonuçlanacağını bugünden bilen var mı? Tüm bunlara bakıldığında, şehir merkezinden alternatif bir güzergah girişimi başlatılmış mıdır? Bu kadar sorun varken acele ile yeniotogara taşınmak ta neyin nesi?

Akşehir Belediye Başkanı yeni otogar binası yapılırken twitter adresinden büyük bir keyifle ve de methiyeler düzerek paylaşımda bulunurken, güzergahların başını derde sokacağını sanırım hiç düşünemedi dersek te, yalan söylemiş olmayız…

KONYA B.B. BAŞKANI SAYIN UĞUR İBRAHİM ALTAY’A SORUYORUZ?

Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Akşehirli seçmen, kendi Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya verdiği oydan daha fazlasını size vermemiş miydi? Bugüne kadar Yeni Otogar’da yaşanan sıkıntılara ilişkin Akşehir Kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmaktan neden imtina ediyorsunuz?

Akşehir Belediye Başkanı Akkaya’nın, otogar yapılırken sahiplendiği ama bugünlerde sorumluluk bende değil, Konya Büyükşehir Belediyesi’nde diye sağa-sola konuştuğu iddialarına ne diyorsunuz?

Sayın Akkaya’nın, esnaf ziyaretleri adı altında sosyal medya hesaplarından paylaştığı kişilerin ya kendi partilisi ya da yakın çevresindekilerden olduğu kamuoyu tarafından biliniyor ve görülüyor. Akkaya’nın bu tavrı ise malumun ilanıdır.

Akşehir Halkı, Yeni Otogar’a hangi yollardan gidecek?

Bir başka deyişle güzergahlar belirlendi mi?

Akşehir Belediye Başkanı’nın da aktardığı gibi, Yeni Otogar’ın sahibi Konya Büyükşehir Belediyesi ise Akşehir İmar Planında belirlenen yolları açma yetkisi Akşehir Belediyesi’nde midir, değil midir?

Yeni Otogar’ın ulaşım güzergahlarında çalışacak toplu ulaşım araçlarını devreye sokacak UKOME; şehiriçi dolmuşları, otobüs servisleri, özel araç sahipleri için bugüne kadar yeni bir karar aldı mı?

Yeni Otogar’a ulaşım konusunda, otobüslerin giriş-çıkış güzergahları, vatandaşın nasıl ulaşacağını seçimde oylarını size layık gören Akşehir Halkı için siz de bir açıklamada bulunmayı kendinize görev sayar mısınız?

Otogarı ve Belediyeleri besleyen yolculardır. Lütfen onlara daha anlayışlı ve saygılı olalım!

Zira yolcular aynı zamanda SEÇMEN’dir de…

Cumanız Mübarek Olsun!