Kurban; Allah'a yakın kul olmak için, Allah adına helal olan hayvanların kesilmesi ve ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşılması için, yılda bir defa yapılması istenen ibadettir. Kurban Bayramının amacı, uzaktan yakından size değer verip evinize gelenlere sofra açmak, menü olarak da kesmiş olduğunuz kurban etlerini, gülen yüzünüzle birlikte ikram etmektir.

Kurban etlerinin bir kısmını imkanı olmayan komşu, akraba, talebe yurtları gibi, her türlü ihtiyaç sahiplerine dağıtılmalıdır. Yoksa kurban etleri derin dondurucularda paketlenip bir yıl yenmek için bekletilmemelidir.

Bayramlar Allah'ın bize emrettiği şekilde Müslümanın takvasını gösterir, Allah kes diyorsa keseceksin, dağıt diyorsa dağıtacaksın, eş dost akraba ziyareti yap diyorsa yapacaksın. İslam’dan bir haber olan bazı ukala sözde hayvan hakları savunucularının, her yıl köstebek gibi ortaya çıkarak ''Yetişin hayvan katliamı yapıyorlar'' demelerinin sebebi, sadece dinin emirlerine sözde merhametli bir tavırla karşı gelmekten ibarettir.

Bu ukala kesim, her yıl İspanya arenalarında boğalara yapılan zulümlere tek kelime dahi edemezler. Yine İspanya’da yılda bir kez düzenlenen festivalde, Kaz ve Ördekleri canlı olarak ayaklarından bir ipe bağlayıp, atın üzerindeki kişinin kolları yetişecek yükseklikte bir noktaya bağlayarak, altından atla hızla geçerken, bağlı olan hayvanların başını kopartarak vahşice öldürülmesine gıkları bile çıkmaz.

Medeni olan batı, yobaz olan Müslümanlar öyle mi?

Yine yılbaşlarında kesilen hindilere kimse ses çıkartmaz. Şiddetli biçimde yeşili ve ağacı savunurlar ama gencecik çam fidanlarını bir günlük zevkleri için topraktan söker süs yaparlar.

Bir de bunların artist olan başrol oyuncuları vardır.

Tilki, Rakun, Sincap, Kaplan, Fil, Timsah, Fok, Gergedan, Vizon, Kedi ve Köpeklerin hunharca katledilmesinden sonra elde edilen kürklere büyük paralar ödeyerek, partilerde ya da eğlence mekanlarında boy gösterirler.

Siz sizden olmayanlara bakmayın, inancınızın emrettiği şekilde kurbanlarınızı kesin, israf etmeden yiyin, tasadduk edin, ikram edin, keyfinize bakın.

Bayramlarda milyonlarca insan, doydukları yerlerden doğdukları beldelere, Sılai Rahim düşüncesiyle ziyaretlere gelmektedirler.

Mazallah bayramda karalar bağlamamak için trafik kurallarına riayet etmelisiniz.
Bayramlarda devasa bir ekonomik döngü oluşur, iç turizm hareketlenir, her birey payına düşen miktarda para kazanır, bu durum insanları insanlara sebep kılan yaratıcının bizlere bir lütfudur.

Bayramlarda aile büyükleriniz başta olmak üzere, çevrenizde kim varsa, hiç seçmeden ziyaret ederek ya da arayarak bayramlaşmalısınız. Bir sonraki bayramda olmayabileceğinizi düşünerek, herkesin gönlünü almalısınız.

SEVİLMEK İÇİN, SEVDİĞİNİZİ GÖSTERMELİSİNİZ.

Alacağınız kurbanlar İslam’ın emrettiği şartlarda olsun, bilmiyorsanız bilen kişilere danışın ki, ibadetiniz eksiksiz olsun. Bayram namazı sonrası usulüne uygun, kurbana acı çektirmeden keskin bir bıçakla hayvanı boğazlamalısınız.

Kurban belediyelerin belirlediği yerlerde kesilmelidir. Kesim ve parçalamanın ardından, arta kalan yenmeyecek ve değerlendirilemeyen atıkları itina ile poşetleyerek yine belirlenen çöp yerlerine bırakarak, görevlilere yardımcı olmaya özen göstermelisiniz.

Kurban Bayramınız Mübarek Olsun, Saygılarımla…