Geçtiğimiz hafta sonunda, Bölgesel Amatör Lig play out maçında Çatalhüyük Belediyespor ile Akşehir Belediyesi Kültürspor karşı karşıya geldi. 

Selçuklu Belediye Stadında oynanan play out mücadelesinde Akşehir Belediyesi Kültürspor, Çatalhüyük Belediyespor’u 3-0 mağlup ederek Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeyi hak etti.

Gönül isterdi ki, Akşehir’den bir futbol takımı üçüncü, ikinci ligde, hatta birinci ligde oynasın. Geçmişte Akşehir takımının, profesyonel liglerde oynadığı günleri de olmuştur. Geçmiş artık geçmişte kaldı. Nasıl bu duruma gelindi, bu saatten sonra bunları konuşmak angarya olur. Biz şimdiki zamana ve geleceğe bakalım.

Akşehir’in Bölgesel Amatör Ligine çıkması bile, Akşehir’de büyük bir olay oldu. Heyecan verdi, hareket getirdi. Anlaşılan o ki, Akşehirli spora, özellikle futbola aşık; hatta aç.

 

Bölgesel Amatör Lig play out maç için yapılan hazırlıkları, yapılacak etkinlikleri, olunan organizeleri bir bir izledim, gördüm. O gençlerin gözlerindeki heyecana ve Akşehir sevdalılıklarına şahit oldum. Her biri birer fişek, her biri birer aslan… Didindiler, uğraştılar ve sonunda başardılar. Bin kişiye yakın bir taraftarı alıp Konya’ya götürdüler. Oyuncularını davul zurnalarla uğurlayıp çiftetelli kesik çayırla karşıladılar. Aralarında para toplayıp son maçın adeta sponsoru oldular.

Onların bu heyecanına Sayın Kaymakamımız Ali Dursun başta olmak üzere Belediye Başkanımız Salih Akkaya, partililer, sporla ilgili- ilgisiz birçok kişi ve kuruluşlar ortak oldular. Maddi destek de veren oldu manevi destek de…Akşehir adeta tek yumruk oldu ve final oynayarak son noktayı koydu.

Akşehirspor’un bu şahlanışında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Akşehir’e yeni bir heyecan kattıkları için özellikle şu gençlerin ismini zikretmeden geçemeyeceğim: Ali Aksoy, Levent Dort, Hüseyin Yiğit, Levent Emir, Coşkun Aslım ve Ahmet Genç. Kendilerini Akşehirspor Kırmızı Beyaz Şimşekler Taraftar Gurubu olarak adlandıran bu gönüllü spor erlerini canı gönülden kutluyorum.

Yine Akşehir Belediyesi Kültürspor’un bu günler gelmesinde büyük emekleri olmuş olan Milletvekilimiz Sayın Mustafa Baloğlu’na, Ercan Türüdü ve ekibine de canı gönülden teşekkürler ediyoruz. Yine teknik ekibe ve futbolcularımızı bir bir tebrik ediyoruz.

Anlaşıldı ki, Akşehir’de yeni bir heyecan var, Akşehir’de yeni bir gündem var. Akşehir’de artık spor var, futbol var. Akşehir eskiden olduğu gibi hafta sonlarını iple çekecek. Yine coşacak, yine koşacak. Taraftarımızla birlikte verilecek destekle, sporumuz, emin adımlarla ileriye, daima ileriye gidecek.

Bayrağımızın rengi olan kırmızı beyaz size çok yakıştı ey Akşehir!

Ne diyelim; BAL ligine hoş geldik… Hayırlı olsun.